Uncategorized

Conferinţa Bursa ideilor, proiectelor și parteneriatelor inovative

Conferinţa ,,Bursa ideilor, proiectelor și parteneriatelor innovative”

Mulţumim Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” şi desigur persoanelor care ne-au fost alături la conferinţa ,,Bursa ideilor, proiectelor de investiții și parteneriatelor inovative și sustenabile” care s-a desfăşurat în cadrul primitor al Casei Academiei Române, pe data de 11 octombrie 2019.

Totodată pe această cale dorim să mulţumim atât Consorțiului Organizatoric alcătuit din Hub-ul Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră, Asociației ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR) și Catedralei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD), dar şi partenerilor de cunoaştere şi anume: Academia Română – INCE – Centrul de Biodiversitate ”Acad. David Davidescu”, Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu”, Agenția pentru Eficiență Energetică și Protecția Mediului (AEEPM), Asociația ”Ține de noi”, URBASOFIA.

Aprecierile noastre vin odată cu atitudinea pozitivă, optimistă şi implicată transmisă de persoanele din sală. În cadrul discuţiei am abordat o temă de mare interes internaţional şi anume importanța, proiectelor și parteneriatelor inovative cu focus pe economia circulară. Am analizat situaţia la nivelul României şi am propus noi direcții de interes.
Ne bucurăm că am avut onoarea de a prezenta studiile noastre cu privire la situaţia actuală a ţării şi mai mult decât atât, am reuşit să punem în evidenţă cercetări asupra zonei de vest a ţării care la momentul actual este puternic implicată în adoptarea tendinţelor noi în economie circulară şi practicarea modelelor de business promovate la nivel UE şi internaţional.
Totodată dorim să mulţumim pro-rectorului SNSPA, Dr. Victor NEGRESCU, fost Ministru pentru Afaceri Europene și Europarlamentar, pentru că a întărit şi susţinut afirmaţiile noastre, dumnelui fiind la curent cu modificarea condițiilor cu privire la regimul achizițiilor publice cât şi cu etichetarea produselor care încurajează ”economia verde” şi ”economia albastră”.

O veste îmbucurătoare şi care ne oferă mari speranţe în acest sens, ne-a fost oferită de reprezentanta Centrului Național pentru Producție și Consum Durabile, Dr. Aida SZILAGYI, care a accentuat idea introducerii în curriculele universitare și din licee a principiilor și modului de lucru specifice economiei circulare, totodată Dr. Aida SZILAGYI afirmând că este alături de noi în îndeplinirea acestui ţel.
O altă veste importantă a fost oferită de reprezentantul Secretariatului Executiv al Consiliului Consultativ SUERD, Dr. Costin LIANU, care ne-a adus la cunoştinţă şi importanța îmbunătățirii Strategiei Dunării în România, scopul fiind de a relansa valoarea bazinului Dunării de Jos. De asemenea în cadrul dezbaterii a fost adus aminte scopul sporirii ratei de accesare a programelor UE Orizont 2010 şi COSME.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *