Conferinţa şi workshp-ul TEXTILEScircle 2019

Conferinţa şi workshop-ul “ACCELERAREA TRANZIȚIEI SPRE ECONOMIA CIRCULARĂ PENTRU ÎMBRĂCĂMINTE ȘI TEXTILE DURABILE”

                                                                                                                                        #TEXTILEScircle 2019

 

Conferinţa şi workshop-ul îşi propun să contribuie la accelerarea tranziţiei spre economia circulară în industria confecţiilor textile și modă, abordând cele mai presante provocări cheie cum ar fi longevitatea produselor, strategiile de reciclare, utilizarea materialelor reciclate și oportunităţi de închidere a buclei prin intermediul simbiozei industriale.

De asemenea se va pune accent pe modul în care așteptările consumatorilor modelează durabilitatea în modă, vom examina modul în care brandurile, comercianții cu amănuntul și companiile mari și mici din lumea textilă pot implementa circularitatea în lanțurile lor de aprovizionare și transforma fabricile încercând să creeze o industrie de fibre și materiale mai durabile și responsabile.

 

TEMATICA

Sesiunea 1: Tendințele consumatorilor: cum vor evolua așteptările acestora privind refolosirea îmbrăcămintei (închiriere, revânzare, reparații) în următorii 10 ani.

Sesiunea 2: Liniile de aprovizionare transparente –  modul în care transparența poate construi încrederea și amploarea impactului asupra lanțurilor de aprovizionare a textilelor.

Sesiunea 3: Combaterea schimbărilor climatice în sectorul îmbrăcămintei si al textilelor – exemple de bune practici.

Sesiunea 4: Indicele Higg – benchmark, măsurare și o mai bună raportare.

Sesiunea 5: Inovare disruptivă – impactul celor mai recente tehnologii care transformă abordările de reducere a apei, țesături reciclate, microfibre si digitizarea fabricilor.

Sesiunea 6: Circularitatea textilelor – cum pot stabili brandurile circularitatea ca principiu de funcționare, cele mai bune practici și lecțiile învățate.

 

DE CE SĂ PARTICIP?

  • Descoperiți cele mai bune practici din partea liderilor din industrie și obțineți îndrumări detaliate cu privire la modul de implementare eficientă a politicilor de economie circulară;
  • Aveți posibilitatea de a discuta cu factori de decizie experimentați ai părților interesate cheie din ONG-uri, afaceri, guvern și din lanțul de aprovizionare;
  • Evaluați performanța companiei și descoperiți pe ce trebuie să vă concentrați eforturile.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

Vineri, 12 Aprilie 2019

08.00 – 09.00 Înregistrarea participanților CONFERINŢĂ & WORKSHOP
09:00 Cuvânt de bun venit
9:15–10:15 Sesiunea 1 & Sesiunea 2
10:15–11:00 Sesiunea 3 & Sesiunea 4
11:00–11:30 Pauză de cafea și networking
11:30–12:15 Sesiunea 5
12:15–13:00 Prânz
13:00–14:15 Sesiunea 6
14:15–15:00 WORKSHOP privind conturarea ţintelor strategice pentru 2030, privind accelerarea tranziției spre economie circulară, pentru îmbrăcăminte și textile durabile
15:00–15:30 Pauză de cafea și networking
15:30–16:15 WORKSHOP privind conturarea ţintelor strategice pentru 2030, privind accelerarea tranziției spre economie circulară, pentru îmbrăcăminte și textile durabile
16:15 – 16:30 Sesiune Q&A, Închiderea conferinței

 

Înregistrarea participanţilor se poate face on-line accesând link-ul https://goo.gl/forms/MOUE89zaLQLTP00i2    

 

Detalii suplimentare privind Conferinţa “ACCELERAREA TRANZIŢIEI SPRE ECONOMIA CIRCULARĂ PENTRU ÎMBRĂCĂMINTE ȘI TEXTILE DURABILE #TEXTILEScircle 2019” pot fi găsite pe paginile:

  • Website https://officeircem.wixsite.com/textilescircle2019
  • Facebook https://www.facebook.com/www.ircem.ro/
  • Website www.ircem.ro

 

 

LECTORI

Elena Simina LAKATOS, President IRCEM si Membru in grupul de coordonare ECESP

Caterina AILIESEI, Founder & CEO Katty Fashion

Cristina CHIRIAC, Founder & CEO Flori de Ie

Mihai Florin TALPOS, Founder Scoala Informala de IT

Assoc. Prof. Dr. Mariana URSACHE, Dean of the of Faculty of Textile, Leather and Industrial Management

 

 

 

 

PARTENERI

 

ECESP- Bruxelles, Katty Fashion, Scoala Informala de IT

 

În speranţa unei colaborări fructuoase între organizaţii, vă aşteptăm să fiţi alături de noi, sprijinindu-ne acţiunile pentru facilitarea tranziţiei spre economia circulară în România.

Prin intermediul Conferinţei și a workshopul-ui “ACCELERAREA TRANZITIEI SPRE ECONOMIA CIRCULARĂ PENTRU ÎMBRĂCĂMINTE ȘI TEXTILE DURABILE #TEXTILEScircle 2019” ne propunem să implicăm părțile interesate în identificarea și conectarea practicilor circulare; formularea de recomandări pentru Guvernul României pentru a facilita o tranziție mai eficientă spre economia circulară; și identificarea de oportunități circulare pentru consolidarea competitivității economice internaționale și a calității vieții pentru toți.

Viceprim-ministrul Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, și-a exprimat sprijinul față de proiect pe data de 6 decembrie 2018 în cadrul evenimentului “Virtuous Circles Mission to Romania- Poveşti de succes din domeniul economiei circulare”, unde proiectul a fost prezentat pentru prima dată publicului:

“[…] Pentru noi, tranziția spre o economie circulară este o oportunitate excepțională care va permite tranziţia spre zero deşeuri. Vă susţinem proiectul şi vă propun altceva şi anume realizarea Conferinţei naţionale pe strategie în economie circulară odată cu preluarea mandatului de către România a Preşedinţiei Comisiei Europene […]”.

Astfel, demersul nostru este unul ce vrea să contribuie alături de celelalte 7 conferiţe regionale, pe care vrem să le realizăm în România, ca urmare a angajamentului asumat faţă de ECESP, să contribuim prin consultarea tuturor stakeholderilor la realizarea unei strategii pe economie circulară în România pentru perioada 2030.

Conferinţa este coordonată de IRCEM şi sub auspiciile Platformei Europene a Stakeholderilor pe Economia Circulară (ECESP), o inițiativă comună a Comitetului Economic și Social European și a Comisiei Europene. Mai multe informații despre acest subiect pot fi găsite pe site-ul www.IRCEM.RO sau

https://circulareconomy.europa.eu/platform/en/dialogue.

 

Pentru orice informaţii vă stăm la dispoziţie cu mare interes!

REZULTATE

Comunicat de presa!

– Arhiva de fotografii din cadrul evenimentului poate fi accesată aici.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Echipă:

Departamente sau Laboratoare:

Scroll to Top