Uncategorized

Dăm viaţă pământului prin muzică!

Dăm viaţă pământului prin muzică!

Stagiunea de Concerte Educative „Dima Tineret” își va derula a doua ediție în perioada 4-7 decembrie 2018, la Sediul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca (I.C.Brătianu, nr.25).

Proiectul este coordonat de Clasa de Management Artistic și Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic, în colaborare cu regizorul Iulian Sandu și a fost inițiat cu scopul de a educa tânăra generație în spiritul artei, precum și asupra efectelor negative pe care acţiunile noastre le au asupra mediului, propunându-ne să-i responsabilizăm, vis-à-vis de protecţia mediului, astfel acest proiect aduce ca şi element de noutate introducerea în limbajul celor mici a conceptului de sustenabiltate.

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan” (IRCEM) în parteneriat cu Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi Junior Chambers International Cluj, Romania (JCI Cluj) îşi propun ca în cadrul concertelor să introducă informaţii care să le transmită copiilor mesaje cu privire la faptul că neacordarea atenţiei faţă de mediul înconjurător are repercusiuni asupra fiecăruia dintre noi iar un comportament sustenabil poate să contribuie la dezvoltarea unei vieţi armonioase pe planeta noastră.

Evenimentele își propun o apropiere a copiilor de universul fascinant al muzicii printr-o imagine artistică sincretică, reprezentată prin:

– instrumentele muzicale, timbrul vocal, baletul și dansul contemporan

– cântece și audiții muzicale

– scurte incursiuni în notația muzicală și repertoriul muzicii culte

– prezentarea valorilor folclorice autentice

– adaptarea artei culte la lumea modernă

 

Cei care vor intermedia conexiunile copiilor cu lumea muzicii sunt studenții Academiei de Muzica “Gheorghe Dima”, specializați în interpretare muzicală instrumentală, canto, balet și dans contemporan.

 

În spiritul bucuriei și emoției pe care dorim să le împărtășim, Academia de Muzică “Gheorghe Dima” şi Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan” au decis ca banii adunați pe bilete (10 lei/pers) în timpul acestui eveniment caritabil să fie donați Institutului Oncologic Cluj-Napoca, Secția Pediatrie.

 

Concertele se vor desfășura pe parcursul a 3 zile: 4 decembrie 2018, 5 decembrie 2018, 7 decembrie 2018 în intervalul 8-13 la Sediul Academiei de Muzica “Gheorghe Dima”, în Studioul de Concerte.

 

Vor fi în total 4 categorii de concerte:

  1. Concerte pentru copii cu vârste între 5 și 8 ani – Categoria A
  2. Concerte pentru  copii cu vârste între 8-11 ani – Categoria B
  3. Concerte pentru copii cu vârste între 12-14 ani – Categoria C
  4. Concerte în limba maghiară – pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani – Categoria M

Mai multe informaţii găsiţi pe: https://www.amgd.ro/Concert-educativ-13-colind%C4%83tori/

 

Conferinţa de presă

Avem deosebita plăcere să anunţăm deschiderea celei de-a doua stagiuni de concerte realizata de Academia de Muzica Gheorghe Dima în parteneriat cu IRCEM şi JCI, având un rol dublu atât educativ cât şi caritabil.

Mai multe informaţii găsiţi accesând linkurile de mai jos:

http://muzicainstantelor.ro/index.php/2018/12/04/conservatorul-organizeaza-concerte-educative-in-scop-caritabil-cu-studentii-pentru-elevi-si-prescolari/

http://www.informatia-zilei.ro/sm/concerte-educative-caritabile-organizate-de-academia-de-muzica-gheorghe-dima/